ICA op veldoefening met de Unie van Waterschappen en Brabantse Delta

Op maandag 17 juni heeft ICA mogen participeren met de Brabantse Delta in de analyse van de crisis. In samenwerking met het landelijke Waterschaps-Hulp-Team (WHT) heeft ICA civiele capaciteiten georganiseerd, gecombineerd en gecoördineerd in respons op een aantal hulpvragen voortgekomen uit de analyse.

Onze partners worden al decennia tijdens de crisis te allen tijde gebeld door vertegenwoordigers van de verschillende crisis organisaties. Onze rijke kennis opgebouwd uit deze ervaringen is onze toegevoegde waarde gedurende de analyse en om deze om te zetten in adequate oplossingen op de verschillende hulpvragen.

Op woensdag 19 juni was de daadwerkelijke inzet van geplande middelen, mensen en manieren, op de veldoefening in- en nabijheid van Drimmelen.

Op het Beverpad (Lage Zwaluwe) heeft aspirant partner Boels/Eekels Pompen een noodpomp geleverd.
Op het parkeerplaats aan de Biesboschweg (Drimmelen) is er een basis-kamp ingericht met faciliteiten voor;
* ‘command & control’ faciliteiten door ICA partners Jan Snel/Daiwa House Modular Europe & MTD,
* rusten & slapen voor crisis professionals en een eerste opvang voor hulpbehoevenden door aspirant partner Bed-Stay.

Dank aan Chris van Duuren, Frank van Beek, Niels Robbemont, Johan Merkx en aan alle participanten voor de samenwerking. Wij hopen dat dit een start is voor verdieping samen met ons op de vraag hoe het bedrijfsleven beter geïntegreerd kan worden binnen de crisisbeheersing. Uiteindelijk willen we graag in de koude fase samen optrekken met het ontwikkelen- en doorlopen van crisisscenario’s, bepalen van behoeftes en continue samen blijven oefenen en plannen van middelen mensen en manieren, zodat we gereed staan wanneer de crisis zich aandient.