De vijf grondleggers van de Infra Capacity Alliance ‘ICA’

De Infra Capacity Alliance is een civiel-publiek partnerschap dat kennis deelt, innoveert en samenwerkt om een wendbaar, wederkerig en duurzaam partnerschap te realiseren. We garanderen de beschikbaarheid van capaciteit aan onze publieke partners zodat we gezamelijk effectief en efficient kunnen reageren op een (ongekende) crisis waar grote hoeveelheden grond gebaseerde infra-behoeftes onstaan.

Jan Snel Daiwa House Group staat internationaal voor snel, modulair en circulair bouwen. Jan Snel bouwt en levert wereldwijd hoge kwaliteit (nood) huisvestings-oplossingen. Innovatieve en modulaire bouwmethoden zorgen ervoor dat onder gecontroleerde omstandigheden efficiënter, productiever en flexibel kan worden gebouwd in eigen fabriekshallen.

MTD Flex Water is een wereldwijd opererende partner in tijdelijke wateroplossingen.  Veilig drinkwater uit de kraan met de juiste druk. Probleemloze en milieuvriendelijke afvoer van afvalwater. MTD zorgt voor water over de hele wereld.

Riwal beschikt over een internationale verhuurvloot van 20.000 hoogwerkers, verreikers en heftrucks. Wat ons onderscheidend maakt van anderen? Wij zijn dé specialist voor het veilig & efficiënt werken op hoogte en hebben altijd een passende oplossing.

Bredenoord staat internationaal voor het leveren van tijdelijke (nood) energie. Wat de aanleiding ook is om een aggregaat/generator te huren: u wilt verzekerd zijn van betrouwbare energie! Of het nu gaat om een evenement, een bouwproject, tijdelijke noodstroom tijdens werkzaamheden of een crisis: uw werk moet altijd kunnen doorgaan. Bij ons huurt u betrouwbare aggregaten met 24/7 service. Binnen vier uur leveren wij snel en flexibel elk gewenst vermogen op elke locatie. Dit kan voor enkele dagen, maanden en als het moet zelfs voor jaren. Bij Bredenoord kunt u een aggregaat huren waar u op kunt bouwen.

Janson Bridging is wereldwijd het grootste verhuurbedrijf en marktleider in Europa voor de verhuur van stalen modulaire bruggen, pontons, roro’s en ferry’s. Janson Bridging is actief in zowel de civiele markt als de militaire markt. 

Partner worden?

Heeft jouw bedrijf de expertise, kennis en middelen? Sta jij ook achter ICA en haar doelstellingen om resources te delen ten tijde van crisis. Word dan nu partner!

Associate Partners

Losberger De Boer is één van ’s werelds meest toonaangevende leveranciers van tijdelijke en permanente ruimteoplossingen. Onze structuren en gebouwen worden gebruikt als bedrijfsruimte, bij evenementen, voor publieke functies, alsmede voor militaire en humanitaire toepassingen. Losberger De Boer is meer dan 100 jaar geleden, in 1919, opgericht in Heilbronn, Duitsland. Het huidige bedrijf is ontstaan uit een fusie tussen Losberger en De Boer Structures en heeft kantoren, productiefaciliteiten en teams over de hele wereld.

Marc Westerwaal, Algemeen Directeur
“Losberger De Boer verbindt zich graag aan de doelstellingen van ICA:  schaalbaar en efficiënt optreden met grondgebonden (nood)infra oplossingen en het bereiken van het juiste effect ten tijde van crisis. In talloze projecten heeft Losberger De Boer tijdelijke accommodaties in zeer korte tijd neergezet, variërend van CNO-locaties tot onderkomens ten tijde van oorlog of natuurrampen. Wij denken dat onze ervaring en portfolio kan bijdragen aan de oplossingen die ICA wil realiseren.”

Backbone_logo[100]

Door de jaren heen heeft Backbone International een breed spectrum aan evenementen en ervaringen geproduceerd en geleid, variërend van bedrijfs- en merkervaringen tot grootschalige live-evenementen, rondreizende shows en sportevenementen. Met meerdere kantoren wereldwijd heeft Backbone zich keer op keer bewezen als een sterke en betrouwbare partner. Onze gecombineerde internationale ervaring en lokale aanwezigheid stellen ons in staat om onze diensten en expertise 24/7 over de hele wereld aan te bieden.

Pieter Lubbers, Managing Director
“Backbone International heeft in het verleden op verschillende plekken over de wereld haar bijdrage geleverd in uiteenlopende crisissituaties. Daarbij bleken onze flexibiliteit, transparantie en samenwerkingsvermogen essentieel. Onze ervaring in het bepalen van behoeften en het organiseren, combineren en coördineren van materiaal en mensen, vormt een naadloze aansluiting op de doelstellingen van ICA. We zijn verheugd om toe te treden tot deze alliantie, waardoor we gezamenlijk nog beter voorbereid zijn om toekomstige crisissituaties of rampen aan te pakken.”

Combifloat ontwerpt en fabriceert zwaar modulair maritiem materieel en exploiteert dit wereldwijd. Onze pontons en jack ups fungeren als stabiele werkplatformen voor zwaar equipment zoals hijskranen of (grond)boorstellingen. Deze platformen zetten wij in rondom infrastructuur project in kustwateren, rivieren en meren.

Jaap Jan Pietersen, Managing Director
“Combifloat is gewend en georganiseerd om wereldwijd zwaar maritiem materiaal te mobiliseren ten behoeve van infrastructuur projecten. Wij zien er naar uit om onze specialismen in te zetten binnen het kader van ICA en een bijdrage te leveren aan crisis response.”

Sinds medio 2017 levert en plaatst Safe City Solutions diverse voertuig werende oplossingen voor evenementen en festivals. Door de combinatie van de verschillende Voertuig Werende Maatregelen die elk hun eigen specifieke toepasbaarheid hebben in het straatbeeld, aangevuld met advies van topspecialisten, kunnen wij u ondersteunen in het vinden van de juiste oplossing.

Piet van der Meulen, Algemeen Directeur
“Met ons assortiment van tijdelijke oplossingen, ontzorgen we de opdrachtgever volledig op het gebied van veiligheid, ook in crisissituaties zoals natuurrampen, veiligheidsincidenten en andere omstandigheden waarin tijdelijk aanvullende maatregelen nodig zijn. Ook wij zien de limieten van het huidige crisis-systeem waar de overheid reactief en adhoc reageert wanneer je kijkt naar de groeiende opgave die voor ons ligt. Wij verbinden ons dan ook graag aan de oproep en aanpak van ICA.”

Let’s work together!

Federale overheid, veiligheidsregio’s, provincies, gemeenten, COA, Waterschappen, NGO’s, defensie
en andere hulpverleners; Let’s work together!